Κουρουμπλής: Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ- Πολιτική ασέλγεια η συνεργασία ΔΗΣΥ- ΝΔ

«Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου...». Με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορές σε βάρος του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «βρήκε στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσοι γνωρίζουν τί σημαίνει πορεία ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ξέρουν ότι ήμουν ένας από αυτούς που ήταν στη πρώτη γραμμή στα δύσκολα χρόνια, όχι στα εύκολα. Δεν ήρθα εγώ να πάρω θέση στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα κραυγάζουν. Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ. Τί προσέφερα, το ξέρουν αυτοί που μπορούν να το ξέρουν. Είμαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο μου όποιος έρχεται βλέπει τέσσερις φωτογραφίες: Του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά. Και βεβαίως του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στο ραδιόφωνο του Αlpha.

«Όταν με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ κανένας από αυτούς τους κυρίους δεν με πλησίασε να μου πει μια κουβέντα. Την επόμενη μέρα στη Βουλή, ένας νέος βουλευτής ήρθε και έκατσε δίπλα μου και μου είπε "φίλε ήρθα να καθίσω δίπλα σου γιατί βλέπω πώς σε κοιτάνε όλοι". Όλοι μετά μου λέγανε "εσύ τόλμησες, εμείς δεν τολμήσαμε". Έκανα αυτή την επιλογή, με διέγραψαν. Δεν γύρισα πίσω. Όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5%» πρόσθεσε.

«Με όλους τους ανθρώπους συνεργάζομαι, δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος. Κάθομαι και δουλεύω σαν το άλογο ώρες ατελείωτες και αυτό το ξέρουν όλοι» σημείωσε ο υπουργός.

Εκτίμησε δε, ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμπορευθεί με την Δεξιά θα είναι «πολιτική ασέλγεια». «Η Αριστερά το ’90 έκανε το μέγα σφάλμα να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη και το πλήρωσε ακριβά… Η επιλογή να συμπορευθεί ο χώρος αυτός με την Δεξιά θα είναι η αυτοκαταστροφή του. Η πολιτική του αυτοκαταστροφή. Θα είναι πολιτική ασέλγεια να γίνουν ουρά του Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «είναι καλή, εξαιρετική η σχέση μου με τον πρωθυπουργό».
Πηγή: skai.gr