Σκουρλέτης: Τα μέτρα που περάσαμε εμείς «είναι πολύ πιο light»

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light» από τα μέτρα που πέρασαν από το 2010 οι προηγούμενες κυβερνήσεις «με βία», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς, ο ίδιος εκτίμησε πως οι επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα πρέπει να αξιολογηθούν συγκριτικά με την εναλλακτική «της τυφλής ρήξης» που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, με «απρόβλεπτες συνέπειες».

«Η πολιτική η οποία εφαρμόζεται από ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ προφανώς δεν ξεφεύγει από το να είναι πολιτική λιτότητας αλλά είναι πολύ πιο ήπια. Αυτό πιστοποιείται απ' τα ίδια τα νούμερα», πρόσθεσε. «Κάποιος που θα γράψει την ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος και έθεσε σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό που δέχθηκε».

Χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010, ο κ Σκουρλέτης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», σημείωσε, εξηγώντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα «που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας».

Για τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί πολιτική μιλώντας εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ: «Ο Ρέγκλινγκ προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι (…) επιθυμούν να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος».

«Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε», είπε. Η Αθήνα κέρδισε τη «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η δέσμευση αυτή ήταν «κατώτερη των προσδοκιών».
Πηγή: skai.gr