Tζανακόπουλος: Όχι στην επιστράτευση συμβασιούχων- «Καθαρίζει» ο στρατός;

Ευθύνες στη ΝΔ και «σε φιλικά ΜΜΕ» για όλα τα ανοιχτά «κυβερνητικά μέτωπα», δηλαδή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους δήμους, την υπόθεση του Noor 1 αλλά και για τη συγκέντρωση των αστυνομικών που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στα Εξάρχεια επέρριψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε την επιστράτευση των συμβασιούχων, λέγοντας ότι ο σχετικός νόμος καταργηθεί και δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να επανέλθει, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για την αποκομιδή των σκουπιδιών. «Θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι κρατικοί μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία» τόνισε.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, δηλώνοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της ΝΔ άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της Ομοσπονδίας». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με τη στάση της ΔΑΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Η απεργία εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους». Δεν θα επιτρέψουμε, πρόσθεσε, τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Noor 1

Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του Noor 1.



«Επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιους ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διαλεύκανσης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές απερίσπαστες θα προχωρήσουν για την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για τον Πάνο Καμμένο επανέλαβε ότι έπραξε ότι θα έπραττε κάθε πολίτης, ενημέρωσε για το Noor 1 τον υπουργό Δικαιοσύνης και αυτός τις εισαγγελικές αρχές.

Εξάρχεια

Όσον αφορά την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη, την οποία η κυβέρνηση εξετάζει να την απαγορεύσει, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «γίνεται με τη σαφή στήριξη της ΝΔ» παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαχωρίσει τη θέση του. «Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου, είπε. «Δουλειά της αστυνομίας. δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους» ανέφερε δε, χαρακτηρίζοντας τους αντιεξουσιαστές ως «πολιτικό χώρο».

«Τα επεισόδια σκιαγραφούν
λοιπόν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της δεξιάς» είπε.

«Πρόκειται για πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, για προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για επιχείρηση να δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων. Πρόκειται για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες τη μεγάλη προσπάθεια για επαναφορά της εμπιστοσύνης και κανονικότητας στην ελληνική πολιτεία για να βάλει τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας και να εγγυηθεί την νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών.
Πηγή: skai.gr