Κλείσιμο

Ξυδάκης: Επώδυνα τα πρωτογενή πλεονάσματα - Δύσκολο να τα πετύχουμε

Επώδυνα και οδυνηρά χαρακτηρίζει με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης τα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση.

"Είναι χαμηλότερα από αυτά που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν παύουν όμως να είναι επώδυνα και θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν σε μια στραγγισμένη οικονομία".

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Ξυδάκης δηλώνει πως "δεν είναι ικανοποιητικά, δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα, αλλά αυτό μπορούσαμε να πάρουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή".

"Νωχελική η δημόσια διοίκηση"

Ο κ. Ξυδάκης επισημαίνει την ανάγκη να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης στην ανάταξη του κράτους και της οικονομίας.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει νωχελική τη δημόσια διοίκηση "που λειτουργεί σε άλλους χρόνους και με άλλες προτεραιότητες από αυτές που απαιτεί η κοινωνία".

"Μπορεί να βρεθεί λύση με τους συμβασιούχους"

Ο κ.Ξυδάκης εκφράζει την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας.

"Μπορεί να γίνει μια προκήρυξη και να δοθεί μια παραπάνω μοριοδότηση στους ανθρώπους αυτούς" καταλήγει.

"Όλοι κάνουμε αστοχίες, κάποιες είναι πιο βαριές"

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης καλύπτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την συμπεριφορά που έχει επιδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα σχολιάζοντας "αστοχίες όλοι κάνουμε, κάποιες είναι πιο βαριές. Έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις".

Για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Ξυδάκης δηλώνει πως "η πολιτική δεν είναι συναισθηματικές σχέσεις, δεν επιλέγεις με την καρδιά αλλά με το μυαλό και λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το οποίο είναι προσφερόμενο.



Πηγή: Πέτρος Κιρκιλής