Κυρίτσης: Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αντίθετοι στην επένδυση στο Ελληνικό

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην δρομολογούμενη επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού εκφράζει με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

"Εγώ αλλά και αρκετοί σύντροφοί μου στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εκφράσει, εξαρχής, την αντίθεσή μας σε αυτή την επένδυση. Η πρόταση που είχε καταθέσει το ΕΜΠ ήταν καλύτερη και πιο συμφέρουσα για την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και την περιοχή".

O κ. Κυρίτσης εξαπολύει επίθεση κατά των επενδυτών επισημαίνοντας πως "αυτοί οι τύποι θέλουν να κόψουν το Ελληνικό σε κομματάκια και να το κάνουν οικόπεδα".

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης εκφράζει την απορία του "γιατί ένα τόσο μεγάλο επενδυτικό σχήμα υποστηριζόμενο από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία δεν έχει κατορθώσει να βρει χώρο για εκατό δέντρα και δύο κτίρια ".

«Τα τελευταία δύο χρόνια κάνουμε... damage control» 

Ο κ. Κυρίτσης εκφράζει την αισοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

"Οι δυνάμεις που θέλουν να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα επικρατήσουν έναντι των δυνάμεων που θέλουν να μας κρατήσουν σε έναν μνημονιακό καταναγκασμό".

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση, ψηφίζοντας τα δύο τελευταία χρόνια σκληρά μέτρα, κόντρα στα πιστεύω της, κάνει... damage control.

"Είναι ένα damage control. Αν δεν το κάναμε εμείς, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα" δηλώνει ο κ. Κυρίτσης και προσθέτει:

"υπάρχει όριο σε αυτό. Όταν φτάσεις στο σημείο να κάνεις περισσότερο κακό από καλό, τότε θα πρέπει να σταματήσεις".

«Είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές Κατσίκη»

Ο κ. Κυρίτσης δηλώνει άγνοια για το ρατσιστικό επεισόδιο Κατσίκη εντός του Κοινοβουλίου.

«Δεν το γνωρίζω το περιστατικό. Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες είναι δεδομένη, ως εκτούτου είμαστε απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές» καταλήγει.
Πηγή: skai.gr - Πέτρος Κιρκιλής