Στενός συνεργάτης Μητσοτάκη: Ήθελε να λέει στο λαό την αλήθεια

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να πει το λαό την αλήθεια, ένιωθε υποχρεωμένος να πει την αλήθεια στο λαό, επισήμανε συγκινημένος για τον πρώην πρωθυπουργό, που απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιάννης Πευκιανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πευκιανάκης στάθηκε στους σημαντικούς σταθμούς στην πολιτική και προσωπική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως τη δολοφονία του γαμπρού του Παύλου Μπακογιάννη αλλά και το θάνατο της γυναίκας του Μαρίκας Μητσοτάκη. «Πικράθηκε με το χαμό της γυναίκας του δεν μπορείτε να πιστέψετε τι αγάπη και τι στοργή της είχε…» τόνισε.

Ο κ. Πευκιανάκης υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντοτε επιθυμούσε τις μεταρρυθμίσεις και δεν υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια, κάτι που έπραξε ως πρόεδρος της ΝΔ και ως πρωθυπουργός. «Από το ‘’δις εις θάνατον’’ μέχρι χθες ήταν χρήσιμος για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενθυμούμενος ότι στην κατοχή φυλακίστηκε και καταδικάστηκε δύο φορές σε θάνατο από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση ως ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε σκληρές αλήθειες στον ελληνικό λαό» σημείωσε στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Χαιρόσουν να συζητάς μαζί του (…) να ζήσουν να τον θυμούνται τα παιδιά του και τα εγγόνια του».

«Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε...» σχολίασε από την πλευρά του στο Τwitter o διευθυντής του γραφείου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του.

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής & της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια & φίλους» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

«Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.


Πηγή: skai.gr