Κλείσιμο

Κυβέρνηση: Σκληρά τα μέτρα, αλλά βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο

«Tα μέτρα ήταν σκληρά, αλλά βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο» τονίζει η κυβέρνηση, δια του Χρήστου Μαντά, αναφερόμενη στα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι σκληρά κι επώδυνα, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες που τη ριζοσπαστική Αριστερά την ενδιαφέρουν, όμως να μιλήσουμε ειλικρινά για το πού βρέθηκε αυτή η χώρα πώς διαπραγματευτήκαμε, πώς βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο κυριολεκτικά και πώς από 2015 με έννοια και αγωνία και μεγάλη προσπάθεια κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουμε ένα δρόμο για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία και τα Μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε ότι υφίσταται θέμα αντισυνταγματικότητας των μέτρων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστούν τα 2/3 συντάξεων, ενώ οι μειώσεις 18% στις κύριες συντάξεις και αντίστοιχα 18% στις επικουρικές αποτελεί «το ταβάνι».

Η υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ακόμα ότι εκτός από το δημόσιο συμφέρον τα μέτρα λαμβάνονται και για τον υπέρτερο σκοπό διευθέτησης του χρέους.

Ας σημειωθεί ότι oι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας της ΝΔ και της ΔΗΣΥ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προς ψήφιση μνημονιακά μέτρα απορρίφθηκαν.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά