Βίτσας: Ούτε λεπτό μείωση στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβεβαιώσεις προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι η συμφωνία με τους θεσμούς δεν θα επιφέρει «κούρεμα» στις αμοιβές τους παρείχε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Οι αμοιβές που απολαμβάνουν οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, που αυτή τη στιγμή είναι στις ένοπλες δυνάμεις, δεν μειώνονται ούτε κατά ένα cent», είπε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας και η αναφορά σε νομοθεσία που θα ολοκληρώσει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων με βάση τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο» – διατύπωση που παρέπεμπε σε «ψαλίδι» – ο κ. Βίτσας επανέλαβε πως «το μισθολογικό κόστος του ΥΕΘΑ δεν μειώνεται ούτε κατά ένα λεπτό».

Σημείωσε πάντως ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν μικρές μειώσεις για όσους εισαχθούν φέτος στις Παραγωγικές Σχολές των αξιωματικών και ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μετά από τέσσερα έτη, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν και αυξήσεις εννοώντας για τα ανώτερα στελέχη.

«Δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες σε κάποια και θα έχουμε και αυξήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, που είχε προκληθεί νωρίτερα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αναφορικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο φέρεται να έκρινε πως οι περικοπές των συντάξεων μετά το 2019 αντίκειται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Δημήτρης Βίτσας, φάνηκε να τηρεί στάση αναμονής έως την επίσημη ανακοίνωση.

Επιχείρηση ταυτόχρονα να υποβαθμίσει τη σημασία της και σε κάθε περίπτωση αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπεράσει τον αιφνίδιο σκόπελο.

«Διάβασα κι εγώ την ειδησεογραφία. Ως νομικός δεν καταλαβαίνω, γιατί η Ολομέλειά του λειτουργεί με βάση ερωτήσεις ή νόμους. Άρα περιμένω να δω τι είναι αυτό το πράγμα, γιατί δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο αυτή η διαδικασία», αρκέστηκε να πει ο κ. Βίτσας.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά