Σκουρλέτης: Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω θα ξανακάναμε δημοψήφισμα και εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, τόνισε ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα».

Σημείωσε ότι «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές», ενώ σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, είπε ότι «δεν δείχνει σεβασμό να φλερτάρει η Εκκλησία με έναν άλλο ρόλο, εκείνον που θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα».

Κατηγόρησε τους δανειστές ότι «δεν σέβονται την υπογραφή τους και ζητούν διαφορετικά πράγματα σε κάθε διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός τους δεν είναι να "ρίξουν" την κυβέρνηση, θέλουν να την ταπεινώσουν ακόμα και μέσα από τους επώδυνους συμβιβασμούς».

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως «οι εγχώριοι θέλουν να απαλλαγούν από εμάς και οι έξω να ομογενοποιήσουν το σύστημα δηλαδή να πουν “όλοι ίδιοι είμαστε”».

Σχετικά με το ΔΕΣΦΑ, τόνισε ότι «ήταν μια ιδιωτικοποίηση που ήμασταν υποχρεωμένοι να την κάνουμε ως απόρροια του προηγούμενου μνημονίου ωστόσο η ιδιωτικοποίηση είχε σταματήσει λόγω ευρωπαϊκού δικαίου. Διαπιστώσαμε όμως ότι οι υπερασπιστές τους ελεύθερου ανταγωνισμού, είχαν φτιάξει διαγωνισμό τιμολόγησης βάσει του οποίου θα κέρδιζε η κρατική Αζέρικη εταιρεία». Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ευθύνες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ. 

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά αφορούν την περίοδο μετά από τη λήξη του προγράμματος «εάν ο επόμενος 1,5 χρόνος μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή τροχιά θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε πράγματα ανεξάρτητα από τη συμφωνία που κάνουμε σήμερα».

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πηγή: skai.gr