Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Εξελίξεις στην αξιολόγηση μέσα στα επόμενα 24ωρα

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ βρίσκουν προσχήματα για να καθυστερήσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά δεν είναι μόνοι τους στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση αν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει περικοπές της τάξης του 35% στις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει κάτι τέτοιο.

«Εξάλλου, όταν θέλει κάτι, ο κ. Σόιμπλε το ζητάει δημόσια» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την πορεία της αξιολόγησης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.

Με αφορμή την δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα στο Έθνος της Κυριακής ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει "μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019" διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι αυτό θα συμβεί "μόνο εάν -εν τω μεταξύ- υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται" ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι "ο πρωθυπουργός δεν λέει τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Επαναλαμβάνει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη", 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε τέλος, ότι από τη στιγμή που τα μέτρα τα οποία θα παρθούν για το 2019 και το 2020 αποτελούν απαιτήσεις του ΔΝΤ και έρχονται ως αντίδωρο για ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να εφαρμοστούν εφόσον δεν υπάρχει ρύθμιση για το ελληνικό χρέος.
Πηγή: skai.gr