Κλείσιμο

Απαξίωση του ΣτΕ από Πολάκη για τις «καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων

Το πρόσφατο «χαστούκι» του ΣτΕ εναντίον του ίδιου και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τις «καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων, επιχείρησε να υποβαθμίσει ο Παύλος Πολάκης, απαξιώνοντας με το ύφος και τα λεγόμενά του την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε μη νόμιμες τις εν λόγω απομακρύνσεις.

Προκληθείς από την αντιπολίτευση και ιδίως τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επέμεινε ότι όλα έγιναν νόμιμα και όχι με στόχο την «κομματοκρατία», βάλλοντας εναντίον του ΣτΕ που χαρακτήρισε «πλημμελή» την αιτιολόγηση απομάκρυνσης των διοικητών.

«Μη δημιουργείτε εικόνα πογκρόμ. Η κυβέρνησή μας ήταν η πρώτη μετά τη μεταπολίτευση, που έκανε διπλή αξιολόγηση πραγματική των διοικητών, από τους Διευθυντές των Υγειονομικών Περιφερειών και Επιτροπή που προέβλεπε ο δικός σας νόμος. Κι αποφασίστηκε ότι ένα μεγάλο κομμάτι φεύγει και τοποθετήσαμε κάποιους ανθρώπους. Και το ΣτΕ έβγαλε ότι ήταν λάθος λέει λόγω πλημμελούς αιτιολόγησης. Μετά από διπλή αξιολόγηση. Ακούτε!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κος Πολάκης, εξαπολύοντας επίθεση και εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη με την κατηγορία ότι τοποθέτησε διοικητές βάσει της ποσόστωσης 4 -2 – 1 επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Ο ίδιος μάλιστα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση όταν κατηγόρησε τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που του είχε ασκήσει δριμεία κριτική νωρίτερα για το θέμα, ότι ψεύδεται.

«Λένε εμάς ψεύτες - μία κυβέρνηση που γνωρίζει μόνο από ψέματα και προπαγάνδα. Είναι ψέμα ότι ήταν η πρώτη κυβέρνηση που έφερε αξιολόγηση γιατί είχαν καταψηφίσει το δικό μας νόμο για την αξιολόγηση, τον κατάργησαν στη Βουλή κι αφού τους τράβηξε το αυτί η Τρόικα πιεζόμενοι έφεραν αλλαγές», απάντησε με εξίσου καυστικό ύφος η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Το γάντι σήκωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ και για τον λεγόμενο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και τον λεγόμενο νόμο Μπαλτά για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων, σημειώνοντας δηκτικά ότι: «Κάθε μέρα βγαίνει μία απόφαση του ΣτΕ που θέτει εκ ποδών τους νόμους σας. Τις πράξεις μιας καθεστωτικής, αυθαίρετης, εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr