Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

«Αν το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» προειδοποίησε την Τρίτη, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

Όπως υπενθυμίζει
η εφημερίδα, είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ολλανδική οικονομική βοήθεια θα τερματιστεί, κάτι που ισχύει όπως είπε, και για τη Γερμανία. 

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση ολλανδού βουλευτή, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πάντως ότι «όλες οι πλευρές εργάζονται για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο». Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ακόμη την Τρίτη ότι ο ρόλος του Ταμείου στο πρόγραμμα είναι απαραίτητος. 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup γίνονται στην τελική ευθεία για τις Ολλανδικές εκλογές της 15ης Μαρτίου.



«Ως ένα ακόμα στάδιο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», χαρακτήρισε από την πλευρά της το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ.

Όπως ανέφερε η κοινοτική αξιωματούχος, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε εποικοδομητικές συνομιλίες  στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στους οποίους και μετέφερε το μήνυμα της Επιτροπής που δεν είναι άλλο από το ότι όλοι εργάζονται εντατικά για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με όλους τους εταίρους μας για αυτό το σκοπό, ούτως ώστε η ελληνική οικονομία να συνεχίσει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και να τους ενισχύσει», ανέφερε. 
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ