ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι επισήμως ο Ιλχάν Αχμέτ μετά την αποχώρηση από το Ποτάμι

Με 18 βουλευτές πλέον η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά και την επιστροφή Λεωνίδα Γρηγοράκου. Έντονο παρασκήνιο με πληροφορίες για «φλερτ» και με άλλους ανεξάρτητους.

 
Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών, που ήθελαν τον Ιλχάν Αχμέτ να προσχωρεί, μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι και την ανεξαρτητοποίησή του, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατέληξε η συνάντηση που είχε ο βουλευτής νωρίτερα με την επικεφαλής τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά και Θανάση Θεοχαρόπουλο στη Βουλή.

Την ένταξη του Ιλχάν Αχμέτ στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε επισήμως η κα Γεννηματά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Σας ενημερώνω ότι αποδέχτηκα την επιθυμία του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος εντάσσεται στην Κ. Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗ.ΜΑΡ», αναφέρει η επιστολή της Φώφης Γεννηματά.

Την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή του είχε ανακοινώσει νωρίτερα το πρωί ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία και ανακοινώθηκε από το προεδρείο.

Σε δήλωση του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αχμέτ Ιλχάν ανέφερε ότι έχει ενημερώσει ήδη τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτικής μας ιστορίας», τονίζει ο Αχμέτ Ιλχάν.

Ο βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνικής της κρίσης. «Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Αχμέτ Ιλχάν.

Με Νίκο Καζαντζάκη επέλεξε να απαντήσει στον μέχρι σήμερα το πρωί βουλευτή του και τα σχόλια περί «αποδόμησης» του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η πρώτη του αντίδραση, επιχειρώντας επικοινωνιακά να πείσει ότι δεν πτοείται, ήρθε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, όπου έγραψε: «Ρωτούν "ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;". Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς "θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;" Πολέμα!».

Η αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ πάντως έμοιαζε εδώ και καιρό με προδιαγεγραμμένη πορεία, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τον ίδιο δυσαρεστημένο με το Ποτάμι ήδη από το Νοέμβριο. Ενώ οι φήμες για το «φλερτ» με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν «φουντώσει» τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο βουλευτής είχε συνυπογράψει αίτημα της ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σχετικά με το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό, βάλλοντας και εναντίον του Ποταμιού που είχε μετακινηθεί από την αποχή στο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους στο ναι.

Παράλληλα την επανένταξη του Λεωνίδα Γρηγοράκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γνωστοποίησε νωρίτερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο κος Γρηγοράκος είχε διαγραφεί από το κόμμα τον Ιανουάριο του 2016 μετά από δηλώσεις του με τις οποίες είχε στηλιτεύσει την πολιτική του κόμματος και της κας Γεννηματά προσωπικά.

Με την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ πάντως καταγράφεται ένα νέο σοβαρό πλήγμα για τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι, το οποίο αποδυναμώνεται έτι περαιτέρω, αφού εισήλθε στη Βουλή με 11 βουλευτές και πλέον η κοινοβουλευτική του ομάδα απαριθμεί 7, δεδομένου ότι εκτός από τον κο Αχμέτ, έχουν ήδη αποχωρήσει οι: Χάρης Θεοχάρης, Ιάσων Φωτήλας και Κατερίνα Μάρκου.

Αντιθέτως ιδιαίτερα ενισχυμένη εμφανίζεται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που έχει βάλει πλώρη για την ανάδειξή της σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, καθώς τα μέλη της αυξήθηκαν με τις προσχωρήσεις Αχμέτ και Γρηγοράκου στα 18, αριθμό δηλαδή ίσο με τη Χρυσή Αυγή και με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιπλέον ενίσχυσης, αφού οι πληροφορίες θέλουν το κόμμα να φλερτάρει και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές όπως η Κατερίνα Μάρκου και ο Γιώργος Καρράς, που είχαν αποχωρήσει από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων αντίστοιχα. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν και τον Χάρη Θεοχάρη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κοινού βηματισμού με το κόμμα ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται και ένα ακόμα όνομα από το εσωτερικό του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής «η σειρά των Koινoβoυλευτικών Oμάδων καθoρίζεται από τη δύναμή τoυς σε αριθμό Boυλευτών. Σε περίπτωση ισoδυναμίας πρoηγείται η Koινoβoυλευτική Oμάδα τoυ Kόμματoς πoυ πήρε περισσότερες ψήφoυς στις εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή. H νεoϊδρυόμενη Koινoβoυλευτική Oμάδα έπεται της ισoδύναμης παλαιότερης». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν τα σενάρια περί προσχώρησης κι άλλων ανεξάρτητων βουλευτών στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επαληθευτούν, θα ξεπεράσει σε αριθμό τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και θα αναδειχτεί σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.
 
Ο Πετσίτης διαφήμιζε την σχέση με τον Παππά και μετά τις εκλογές
«Είμαι κουμπάρος του Νίκου Παππά, αυτό σου φτάνει;» φέρεται να είχε πει ο Μανώλης Πετσίτης σε επιχειρηματία.
15.12.2018, 19:36
Τρεις αλλαγές στο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις προτείνει ο Μπακογιάννης
Δημοτική άδεια, αναλογικότητα και αποζημιώσεις προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου να...
15.12.2018, 18:44
Εθνικές εκλογές τον Μάιο βλέπει ο Μητσοτάκης
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος της παράταξης κατηγόρησε τον...
15.12.2018, 15:40
Σαμαράς: Ως εδώ και ποτέ ξανά- Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε
Συνολική και δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία...
15.12.2018, 15:14
Μάνφρεντ Βέμπερ: Μια νίκη της ΝΔ θα είναι μια νίκη της Ευρώπης
Κρίσιμο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη χαρακτήρισε το 2019 ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επισημαίνοντας πως οι...
15.12.2018, 14:16
Συνάντηση Κατρούγκαλου – Μπόλτον στον Λευκό Οίκο
Με την συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου...
15.12.2018, 08:51
Τσίπρας: Η αριστερά δεν πουλάει την Μακεδονία, σώζει την κληρονομιά της
Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς τις πιέσεις του που δέχεται από τον...
14.12.2018, 21:34
Κώστας Καραμανλής: Κυβέρνηση ισχυρή 4αετίας για τα εθνικά συμφέροντα
Ο κ. Καραμανλής έθεσε ως στόχο για τη ΝΔ μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία, για κυβέρνηση ισχυρή με...
14.12.2018, 19:20
Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες - Κατηγορώ για Πρέσπες
"Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές. Όχι μόνο γιατί...
14.12.2018, 19:13
Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου: Κανείς βουλευτής ΑΝΕΛ σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε αρχικά την Πέμπτη ότι η αποχώρηση των ΑΝΕΛ θα γίνει ήδη από την έγκριση της...
14.12.2018, 17:21

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 145  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.