Χρυσόγονος: Ο Τσίπρας ενημερώνεται από Καρανίκα- Νοτοπούλου

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος. «Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει» τόνισε, προκαλώντας την ειρωνική αντίδραση του Μαξίμου.  

«Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου» δήλωσε δε, σκωπτικά.

Ερωτηθείς αν ενοχλεί με αυτά που κατά καιρούς λέει τόνισε «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με το λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μελή της ευρωζώνης».

Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές ... «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παραλογές κατά τα αλλά απαιτήσεις τους» είπε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε με την κυβέρνηση και στο θέμα του κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι σκληροί των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας δεν έχουν πρόβλημα με το αν κυβερνούν την Ελλάδα αριστεροί ή δεξιοί, αλλά στόχος τους είναι να εκφοβίσουν μέσω της Ελλάδα την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γάλλια που είναι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. γι’ αυτό άφησαν να πέσει ο Σαμαράς και στηρίζουν την Πορτογαλία.

«Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.

Ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος αλλά είναι ανεπαρκή.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσόγονος είχε το καλοκαίρι διαφοροποιηθεί ανοιχτά με την κυβέρνηση στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, λέγοντας ότι ο νόμος Παππά αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκτυο, ενώ σε άλλες δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για «Εσκομπάρ» σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνουν ιδιοκτήτες καναλιών ακόμη και έμποροι ναρκωτικών. 
Πηγή: skai.gr