Σφοδρή κόντρα Καμίνη - Τόσκα για την ασφάλεια στην Αθήνα

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ο κ. Καμίνης ζητά εκ νέου την παραίτηση Τόσκα με τον υπουργό να «χρεώνει» στον δήμαρχο πολιτική σκοπιμότητα.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης επανέλαβε το αίτημά του για την παραίτηση του υπουργού. «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ένας υπουργός;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας που τόνισε ότι η ικανότητα της αστυνομίας είναι «αδιαμφισβήτητη».

Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, ο κ. Καμίνης σχολίασε πως, αν και δεν έχει ζητήσει, ποτέ στο παρελθόν, την παραίτηση κάποιου υπουργού, προβαίνει σε αυτό το αίτημα τώρα καθώς η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Απαντώντας, μέσω ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησής εις βάρος του, εκ μέρους του δημάρχου, αφήνοντας αιχμές πως ο κ. Καμίνης «έχει άλλες επιδιώξεις και πολιτικές φιλοδοξίες»: «Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων συμφερόντων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσο χρόνια που η Αθήνα καιγόταν γιατί δεν ζητούσε παραιτήσεις;»
Πηγή: skai.gr