Εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση

Διάχυτη απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Έλληνες στο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενήργησε η Public Issue για το Νοέμβριο.

Σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% δηλώνει πως πηγαίνουν σε σωστή.

Η έρευνα αντανακλά την απογοήτευση των πολιτών με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως τον καταλληλότερη επιλογή, σαφώς καλύτερα από το 22% που προκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr