ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σαμαράς: Η αριστέρα έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα ημερίδας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού Ξάνθης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα ημερίδας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού Ξάνθης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης, τού 2012-14, περιγράφοντας ταυτόχρονα με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η αγορά πληρώνει τα αχρείαστα μέτρα λιτότητας που έκανε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών».

Μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων της αγοράς και παραγωγικών φορέων της Θράκης, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Οι ασκούμενες πολιτικές πνίγουν τον πολίτη σε φόρους και εισφορές για να συντηρήσουν ένα πελατειακό κράτος και τελικά προστατεύουν έναν περιθωριακό, φανατισμένο άνθρωπο ο οποίος περιφρονεί την μεσαία τάξη και προχωρεί σε πράξεις που δεν περνάνε πουθενά στον κόσμο».

«Η αριστερά έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να γίνει κράτος τύπου Μαδούρο. Βασικό δείκτης ανάπτυξης στα σύγχρονα οικονομικά είναι το πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταφέρνουν να μεγαλώσουν. Ο Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και έφερε το τρίτο και χειρότερο και ετοιμάζεται για το τέταρτο. Η οικονομία σέρνεται σε μια ταπεινωτική ήττα».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στην περίοδο κατά την οποία ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το καλοκαίρι του 2012 το δημόσιο χρωστούσε εννέα δισεκατομμύρια στους ιδιώτες και μετά δυόμισι χρόνια αυτά κατέβηκαν στα 3 δισ. «Η τρόικα τον Νοέμβριο του 2012 δεν μας ζητούσε να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Ζητούσε να μην αυξηθούν για δύο χρόνια. Με τις μεταρρυθμίσεις που είχαμε κάνει, το ασφαλιστικό σύστημα είχε μπει σε δρόμο βιώσιμο», ανέφερε.

«Το 2012 μειώσαμε το ελληνικό χρέος κατά 105 δισ. Και στο τέλος του 2012 μαζί με την επαναγορά ομολόγων είχαμε κόψει χρέος συνολικά 125 δισ. Είναι η μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Φωνάζουν συνεχώς για τη μείωση του χρέους και δεν έχουν κόψει ούτε ένα ευρώ», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του στην πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του είχε σχεδόν μηδενίσει την είσοδο λαθραίων και παρανόμων μεταναστών.

«Στα χρόνια τα δικά μας δεν πέρναγε κανένας από τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Πέρναγαν ελάχιστοι από τα νησιά και για όσους λίγους πέρναγαν παράνομα άλλοι τόσοι έφευγαν από τη χώρα και γύρναγαν πίσω στις πατρίδες τους. Γιατί οι περισσότεροι ήταν, όχι αληθινοί πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά λαθρομετανάστες. Και είχαμε αρχίσει να αποκαθιστούμε την ασφάλεια του πολίτη. Έχουν παραδώσει τη χώρα σε διακινητές και σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ. Από προπύργιο ασφαλείας, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο hot spot», κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό, γιατί κλόνισε την αξιοπιστία της χώρας και αποδυνάμωσε τη θέση μας διεθνώς και τις συμμαχίες μας.

«Δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας με τη Τουρκία αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μεταξύ μας. Δεν υπήρχε αυτό το όργιο των προκλήσεων να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες όπως είναι η συνθήκη της Λωζάνης. Δεν υπήρχαν τότε αυτές οι πρωτοφανείς προσβολές στο έθνος, στον τόπο, ακόμα και από την Αλβανία».

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα επισήμανε ότι αυτή στέλνει ένα πολύ χρήσιμο εθνικά μήνυμα στη γειτονιά και ευχήθηκε η επίσκεψή του να βοηθήσει στην ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως την καρδιά του προβλήματος της χώρας και όχι ως κομμάτι της λύσης. «Αν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ο Τσίπρας θα προσέφερε υπηρεσίες στον τόπο, αλλά όσο δεν το κάνει είναι η καρδιά του προβλήματος. Δεν είναι κομμάτι της λύσης. Να ενωθούμε όσοι ξέρουμε τι πήγε στραβά για το διορθώσουμε. Δεν ενωνόμαστε με όσους επιμένουν στα ίδια καταστροφικά λάθη. Όσο δεν βγαίνει να παραδεχθεί τα λάθη του, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του ίδιου του λαού, ενθαρρύνει τη δικιά του αλαζονεία, δίνει συγχωροχάρτι στα δικά του τεράστια σφάλματα γι’ αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε με έμφαση.

Τέλος, μιλώντας για τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναφέρει τη Ελλάδα εκεί που ήταν στα τέλη του 2014.

«Σας το λέω εγώ που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο όσο κανένας- και το κάνω κυρίως για τη χώρα που έχει ανάγκη την παράταξή μας- σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Ο ιδέες μας κερδίζουν παντού στον κόσμο. Ιδέες σαρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και συντηρητικών αξιών. Για να είμαστε δημοκράτες ασφαλώς σεβόμαστε τις μειοψηφίες αλλά να σεβόμαστε και την πλειοψηφία. Να σεβόμαστε το διαφορετικό αλλά και να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας ταυτότητα. Μόνο όποιος αγαπάει πολύ τον τόπο του μπορεί και να τον αλλάξει», κατέληξε.

 
Βουλή: Αυτά είναι τα νέα Προεδρεία των Διαρκών Επιτροπών
Με τη συγκρότησή τους ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση νομοθετικού έργου. Πρεμιέρα με το νομοσχέδιο για το...
23.07.2019, 16:50
Η μείωση των μετακλητών στα κυβερνητικά γραφεία στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ζητά εγγράφως στοιχεία για τον αριθμό και το κόστος μετακλητών...
23.07.2019, 16:20
Προανακριτική για τον εαυτό του, αντί για άρση ασυλίας, απαιτεί ο Πολάκης
Αντί της άρσης ασυλίας του που συζητείται αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την έγκληση Στουρνάρα για...
23.07.2019, 15:31
Πέτσας: Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ
Για την αποκατάσταση και Πλέγμα μέτρων για τους πυρόπληκτους στο Μάτι όπως την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ...
23.07.2019, 12:54
Άμισθος σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Σταμάτης Κριμιζής
Καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής...
23.07.2019, 12:11
Μητσοτάκης: Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού
«Θα δουλέψουμε για να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες» - Τι σχολίασαν...
22.07.2019, 23:20
Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 158 «ναι»
"Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα" τόνισε στη...
22.07.2019, 22:32
Μητσοτάκης: 3 ν/σ ώς τις 10 Αυγούστου - Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ - Μέτρα για Μάτι
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης δύο άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο.
22.07.2019, 21:33
Κουτσούμπας: Το μόνο που άλλαξε είναι η σκυτάλη από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ
Tο έδαφος για την ΝΔ είναι «στρωμένο με αντιλαϊκά μέτρα και αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε λίγο...
22.07.2019, 21:33
Γεννηματά: Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να βγει η Ελλάδα από την κρίση
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, χαιρέτισε τις φοροελαφρύνσεις που είναι απαραίτητες , ωστόσο...
22.07.2019, 21:22

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.