Υπερψηφίστηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων στηλίτευσαν την νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης, αποδίδοντας την επείγουσα διαδικασία σε δική της ολιγωρία.

«Το επείγον απλώς δείχνει την ανοργανωσιά της κυβέρνησης», σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο της ιλαροτραγωδίας για άλλη μια φορά. Αυτός ο τρόπος νομοθέτησης έχει γίνει πλέον σύστημα. Οδηγείτε το κοινοβούλιο με την πλάτη στον τοίχο να αποδέχεται αυτά που δήθεν έχουν διαπραγματευτεί οι ηρωικοί διαπραγματευτές», σχολίασε σκωπτικά ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επικριτικός ήταν και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. «Όταν πρόκειται για μέτρα Αρμαγεδδών η κυβέρνηση τα φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος. Κι επειδή δεν συντρέχει λόγος για πανηγυρισμούς το φέρνει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, που τόνισε ότι «το επείγον κατέστη μοιραίο επειδή υπήρξε απραξία επί μήνες από την πλευρά της κυβέρνησης».

Κατά της συζήτησης του νομοσχεδίου με διαδικασίες fast track τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, Ευάγγελος Καρακώστας και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, αντίστοιχα.

Για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με επείγουσες διαδικασίες.

Πηγή: skai.gr/ Ναντίν Χαρδαλιά