Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα συνεχιστεί κανονικά

Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών θα συνεχιστεί κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρά την αποχώρηση του στρατοπέδου Καλογρίτσα.

«Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», σημείωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Το σχόλιο του κ. Παππά έρχεται πάντως τη στιγμή που ο νομικός σύμβουλος των σταθμών Alpha και Star δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η όλη διαδικασία δεν είναι δυνατόν πλέον να συνεχιστεί, καθότι προκύπτει πως ένας από τους υπερθεματιστές δεν είχε τα χρήματα για να ανταποκριθεί στην προσφορά του, κάτι που σημαίνει ότι «φούσκωνε» το κόστος για τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό που θα ακολουθήσει τώρα είναι διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σχετικά με την αντικατάσταση Καλογρίτσα από τον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Οι ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας θα ορίσουν ακόμα το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης για την άδεια από τον κ. Σαββίδη. Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας δήλωσε πως είναι έτοιμος να καταβάλει τα χρήματα μέσα σε δύο με τρεις ημέρες, ενώ κανονικά η προθεσμία για τους τέσσερις υπερθεματιστές λήγει σήμερα Δευτέρα.

Ο κ. Καλογρίτσας αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό αφότου η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης απέρριψε αίτημά του για 48ωρη παράταση της προθεσμίας για κατάθεση της πρώτης δόσης που όφειλε για την άδεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η απόρριψη του αιτήματος Καλογρίτσα αποδεικνύει ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα».
Πηγή: skai.gr