Παππάς στηρίζει Καλογρίτσα - Οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι

Ρόλο υπερασπιστή του Χρήστου Καλογρίτσα ανέλαβε την Παρασκευή ο Νίκος Παππάς, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στο πόθεν έσχες του επίδοξου καναλάρχη που περιλαμβάνει και τα βοσκοτόπια της Ιθάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε μάλιστα στη Βουλή δημοσιεύματα του 2014 όπου η συγκεκριμένη έκταση εμφανιζόταν ως μέρος επενδυτικού συνολικού σχεδίου στον τουρισμό ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ.

«Ο οριστικός υπερθεματιστής δεν είναι αδειούχος, δεν είναι δεν είναι κάτοχος άδειας με υπουργική απόφαση, είναι οριστικός υπερθεματιστής γιατί υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δημόσιος διαγωνισμός με τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο» υποστήριξε δε ο κ. Παππάς, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση για τους πλημμελείς ελέγχους του πόθεν έσχες των υποψηφίων,

Ο υπουργούς εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στους ήδη υφιστάμενους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, κατηγορώντας τους ευθέως ότι τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς, όπως ο νομικός σύμβουλος του κράτους Γιάννης Μαντζουράνης, κι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις γιατί «δεν τους αρέσει που βάζουν πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη».

Παρότι είπε πως δε θέλει να παρέμβει στο έργο του ΣτΕ, έσπευσε να επισημάνει ότι οι σταθμοί έχουν εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια, έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ δεκάδες αποφάσεις και το ίδιο το Συμβούλιο έκρινε ότι για λογούς δημοσίου συμφέροντος έπρεπε να επισπεύσει η διαδικασία του διαγωνισμού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού, ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι «αυτή η ιστορία θα είναι η δαμόκλειος σπάθη σας και η ταφόπλακά σας γιατί ξεσκεπάζεται η αριστερή διαπλοκη». «Να φορέσετε τις περούκες της Νέας Υόρκης γιατί θα φύγετε νύχτα» δήλωσε δε ο βουλευτής του Ποταμιού, εξοργίζοντας το υπουργό που φώναζε «ντροπή» από τα υπουργικά έδρανα .

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο όποιος ήταν τότε αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, διέψευσε τον υπουργό για επενύσεις στα βοσκοτόπια της Ιθάκης, λέγοντας ότι ουδέποτε εισήχθη για συζήτηση η συγκεκριμένη έκταση στη διυπουργική επιτροπή αξιολόγησης τουριστικών επενδύσεων.

Νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ήμερες που θα επιβάλει στην DIGEA να μεταδίδει μονό τους σταθμούς που θα πάρουν αδεία και, θα αυστηροποιεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και των πρόστιμων σε περίπτωση παράβασης, προαναγγέλλει επίσης ο Νίκος Παππάς με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 
Πηγή: skai.gr