Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα: Όποιος καναλάρχης δεν πληροί τις προϋποθέσεις φεύγει

Νέες αποστάσεις από τον Χρήστο Καλογρίτσα τήρησε τη Δευτέρα, μετά τον πρωθυπουργό, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του κόμματος ότι «όποιος προσωρινός υπερθεματιστής δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες, θα εκπέσει», ο κ. Σεβαστάκης ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ότι «όποιος καναλάρχης δεν πληροί τις προϋποθέσεις, φεύγει».

«Δεν έχει γίνει οριστικός έλεγχος της ταυτότητας των υπερθεματιστών, είναι τεχνικά πολύπλοκο να γίνει η αποτίμηση» επέμεινε. «Να δούμε την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος (αδειοδότηση θεματικών και περιφερειακών καναλιών)... Δεν υπάρχει καθαρότερη δήλωση από του πρωθυπουργού» για το θέμα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν τα κόμματα έρχονται στην εξουσία και μετασχηματίζονται, περνούν μια κρίση προσανατολισμού» παραδέχθηκε. «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε περίσκεψη, όπως βρίσκονται και οι Έλληνες» τόνισε δε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «ένα μέρος των περσινών προταγμάτων του πρωθυπουργού έχει ανασχεθεί, ενώ άλλο μέρος έχει επιβεβαιωθεί».

«Η μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων βρίσκεται σε κρίση διεθνώς» ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Σεβαστάκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας τόνισε ότι ο νόμος Παππά προέβλεπε ελέγχους των υποψηφίων καναλαρχών χωρίς τη συμμετοχή κανενός δικαστικού λειτουργού.

«Είναι δηλωτικός ικανότητας (για αδειοδότηση) ο βοσκότοπος; Το πληρεξούσιο νεκρού για βοσκότοπο είναι επαρκής εγγύηση; Λυπάμαι...» παρατήρησε ο κ. Δένδιας, ενώ ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με την αδειοδότηση ήταν ο έλεγχος του τηλεοπτικού τοπίου.

«Πιστεύουμε στη ΝΔ ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά... ελπίζουμε ότι και το ΣτΕ να έχει αυτή την άποψη» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr