Κλείσιμο

Κουτσούμπας για άδειες: Στόχος της κυβέρνησης ήταν η δημιουργία ενός φιλικότερου προς αυτήν περιβάλλοντος

«Ο στόχος της κυβέρνησης με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για αυτήν περιβάλλον», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για τους χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν στον αέρα.

«Η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια παραβίαση της στοιχειώδους νοημοσύνης του ελληνικού λαού, ήταν πολύ κακό για το τίποτα και μία από τα ίδια στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο γίνεται ακόμα πιο ανασφαλές, δεν μπήκε καμία τάξη, έγινε απλά αναδιανομή της πίτας.

Ο κ Κουτσούμπας τόνισε ότι θα διογκωθεί η ανεργία που ήδη υπάρχει στον κλάδο και πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια. Οι εργαζόμενοι στα μέσα είναι όπως σε όλους τους άλλους τομείς, είπε ο κ Κουτσούμπας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνολικά από το κλείσιμο των καναλιών που δεν αδειοδοτούνται επηρεάζονται 4.800 εργαζόμενοι.

Επικαλούμενη στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι από τα κανάλια που θα κλείσουν θα απολυθούν 1800 εργαζόμενοι - δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί - ωστόσο συνέπειες θα υπάρξουν και για 3.000 ακόμη απασχολούμενους σε περιφερειακές δραστηριότητες όπως παραγωγές ή υπηρεσίες υποστήριξης.

Πηγή: skai.gr