Κλείσιμο

Συρμαλένιος: Η κυβέρνηση δεν έχει πολλά οχυρά στα ΜΜΕ

Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης όσον αφορά το νέο τηλεοπτικό τοπίο ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή ο καθένας έχει ένα οχυρό στο οποίο δίνει τη μάχη του, η κυβέρνηση δεν έχει πολλά οχυρά στα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, «οι δημόσιες συχνότητες ανήκουν στο δημόσιο και πρέπει να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και πολυφωνία».

«Κάθε σταθμός μπορεί να έχει τρεις δημοσιογράφους οι οποίοι στοχοποιούν ενα συγκεκριμένο ομιλητή και να γίνεται ένα μπρα ντε φερ πολλών εναντίον ενός... Και μόνο οι λεζάντες που τρέχουν κάτω από την εικόνα καταλαβαίνει κανείς τη χροιά που θέλει να δώσει κάποιος σταθμός» δήλωσε.

Ερωτηθείς δε για την εγγυητική επιστολή, ύψους 8 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής στο πλαίσιο του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών ο βουλευτής απέφυγε να απαντήσει ευθέως δηλώνοντας «μέχρι τέλους θα το δούμε η διαδικασία πιστεύω θα είναι απολύτως αντικειμενική και διαφανής».

Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε ότι υπάρχει μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 2 δίσεκ. ευρώ συγκριτικά με το 2015. Πρόσθεσε ότι υπάρχει εξοικονόμηση 1 δισεκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για καθεστωτική νοοτροπία και για διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Τσιάρας, σχολιάζοντας την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. «Η κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για τη Δημοκρατία, όχι μόνο την κοινοβουλευτική, για τη Δημοκρατία σε όλο το φάσμα της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της KO thw NΔ.

Για λανθασμένη νοσηρή αντίληψη της κυβέρνησης ότι αν ελέγξει την ενημέρωση θα ελέγξει και την εξουσία έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Σκοτεινή ήταν η προηγούμενη διαδικασία, σκοτεινή παραμένει και η τωρινή» είπε.

Για διαδικασία - παρωδία έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αμείλικτα ερωτήματα τα οποία αναζητούν απαντήσεις (που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν) προκύπτουν από όλα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, σχετικά με τις μεθοδεύσεις όσον αφορά στην επιλογή, ανάθεση σε εταιρεία, δημιουργία και λειτουργία λογισμικού με το οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες υπογραμμίζουν στο μεταξύ στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς.
Πηγή: skai.gr