Κλείσιμο

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, καθώς η επίμαχη ρύθμιση υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές, έναντι 24 που τάχθηκαν κατά της διάταξης.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής, τη ρύθμιση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν από την αντιπολίτευση η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Κατά της κατασκευής τζαμιού
, που προέβλεπε το άρθρο 35, τάχθηκε η Χρυσή Αυγή και το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που επέμεινε στη διαφοροποίησή του από τον κυβερνητικό του εταίρο.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η επίμαχη ρύθμιση για το ισλαμικό τέμενος.

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 210 βουλευτές από τη δικομματική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά ψήφισαν 20 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά