Λοβέρδος: Χορός δημαγωγίας η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

«Χορό δημαγωγίας» που θα αποθαρρύνει και τους υπόλοιπους καλεσμένους να προσέλθουν για να καταθέσουν, χαρακτήρισε ο κ. Λοβέρδος την χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, στην οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο φόβος των τραπεζών να δανειοδοτήσουν κάποιον αξιόχρεο και χαρακτήρισε κυνήγι μαγισσών το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, προειδοποίησε ότι η μη τήρηση των οδηγιών που περιλαμβάνονται στην επιστολή Έτινγκερ θα επιφέρει νομικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Εξήγησε δε, ότι η επιστολή του ευρωπαίου Επιτρόπου σχετίζεται έμμεσα με το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς προβλέπει την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας υπέρ της ελευθερίας του τύπου και της πολυφωνίας, γεγονός που όπως τόνισε, δεν διασφαλίζεται με την ύπαρξη τεσσάρων αδειών που προβλέπει ο νόμος.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η αδειοδότηση είναι θέμα του ΕΣΡ και δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του υπουργού.

Κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία με την οποία καταργούνται τα όρια στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια και προβλέπει ότι αυτοί οι συνοδοί θα δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό αξιωματούχο που συνοδεύουν, σχολίασε ότι η χώρα πρέπει να εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια.

Σημείωσε ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ για τις ίδιες ρυθμίσεις υπέστη λαϊκισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα τον σάλο που είχε δημιουργηθεί για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο το οποίο πέρασε να παραλάβει τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο από τη Σκιάθο, όπου και παραθέριζε για να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος σε μία έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο Βενιζέλος χτυπήθηκε σαν ψάρι, επειδή πέρασε το αεροπλάνο να τον πάρει από τη Σκιάθο» είπε σχετικά.

Υποστήριξε, δε, ότι η τροπολογία ήρθε, αφού τελείωνε η συζήτηση, καθώς, όπως είπε, ντρέπονταν γι’ αυτό και το έφεραν άρπα κόλα.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι από τη μία η κυβέρνηση παίρνει από τους συνταξιούχους 900 εκατομμύρια ευρώ από την περικοπή του ΕΚΑΣ και επιστρέφει πίσω 50, κάνοντας φιέστες και από την άλλη φέρνει αυτή την τροπολογία.

«Οι άνθρωποι είναι ιδιαίτεροι, δεν υπάρχει κοινός τόπος επικοινωνίας και έχουν χαρακτηριστικά καθεστώτος» σχολίασε δηκτικά.

Τέλος, προέβλεψε ότι η αναθεώρηση του συντάγματος που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας θα προστεθεί στις υπόλοιπες πολιτικές του αποτυχίες.

«Η πρώτη αποτυχία ήταν ο εκλογικός νόμος, που δεν μπόρεσε να πάρει 200 ψήφους, η δεύτερη αποτυχία ήταν η ομιλία στο προαύλιο της Βουλής και η Τρίτη σφαλιάρα ήρθε στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, γύρω από τις κινήσεις Βαρουφάκη».

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι ενώ ψήφισε και άρα ήταν εκεί, δεν μπήκε στη συζήτηση.

«Όταν αρχίσει η πολιτική κατρακύλα, τέλος δεν έχει» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Πηγή: skai.gr