Δραγασάκης: Δεν κερδίσαμε τη μάχη του 2015 αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται

Σε αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο υπουργείας Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

"Κατά τη γνώμη μου η πρόταση της ΝΔ απεικονίζει την αμηχανία του κόμματος να μιλήσει τόσο για το παρελθόν όσο και το μέλλον", τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, όταν ήρθε στη εξουσία ήταν αντιμέτωπη είτε με την υποταγή είτε με τη χρεοκοπία της χώρας.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, εκτός από ορισμένα της στελέχη, επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η πρόταση της ΝΔ είναι μία προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας, ότι η κρίση αρχίζει όταν ξεκίνησε να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ακόμα.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε επίσης πως «Ότι έγινε το 2015 ήταν μία μάχη σε ένα πόλεμο που δεν έχει τελειώσει, - η περσινή προσπάθεια ακόμη συνεχίζεται. Ήταν ένας πόλεμος με ή χωρίς εισαγωγικά με επίδικο την δημοκρατία. Δεχθήκαμε έναν ξεκάθαρο εκβιασμό με μέσο την χρηματοπιστωτική ασφυξία αλλά αυτόν τον πόλεμο δεν το δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η χώρα. Δεν κερδίσαμε την μάχη του 2015 αλλά αυτή συνεχίζεται και αφορά όχι μόνο εμάς αλλά γενικότερα την τύχη της Ευρώπης. Μας εγκαλείτε επειδή προσπαθήσαμε. Επιχαίρεστε επειδή υποχρεωθήκαμε σε μία αναδίπλωση και η πρόταση μας ήταν η καλύτερη δυνατή λύση» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.
Πηγή: skai.gr