Κλείσιμο

Επερώτηση της ΚΟ της ΝΔ για το Plan X ή Plan (T)sipras

Επερώτηση σχετικά με το περίφημο Plan X ή Plan (T)sipras, όπως το χαρακτηρίζει, κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που είχε δώσει την εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη, για τη συγκρότηση του Plan X, επικαλούμενοι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τον Ιούλιο του 2015 που όπως τονίζουν από το βήμα της Βουλής ομολογούσε ότι είχε δώσει «προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Η ΝΔ αιτείται επιπλέον να κατατεθεί στη Βουλή η έκθεση της επιτροπής του «σχεδίου», καθώς και τα σχετικά έγγραφα και το σύνολο της αλληλογραφίας, οποιασδήποτε μορφής, που κατέληξαν στη σύνταξη της έκθεσης επιπτώσεων ή σχεδίου άμυνας, γεγονός, όπως υπογραμμίζουν που ο πρωθυπουργός έχει επιβεβαιώσει και αποδεχθεί, πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών και ο κ. Γκαλμπρέιθ περιγράφει στο βιβλίο του.


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά