Κλείσιμο

Τσακαλώτος – Παφίλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον Μάρξ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση σημειώθηκε το βράδυ μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Θανάση Παφίλη, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους παραδίδοντας ο ένας στον άλλον μαθήματα περί Κάρλ Μάρξ.

Αφορμή αποτέλεσε η σκληρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και καρφώνοντας προσωπικά τον κο Τσακαλώτο έκανε λόγο για «Ευκλείδιο θεώρημα».

«Δεν ξέρατε ότι η λύση στην κρίση του καπιταλισμού ήρθε με 2 πολέμους; Το Ευκλείδιο θεώρημα λέει ότι ο καπιταλισμός είναι σοσιαλιστικός. Τι υπηρετείτε; Το τρίτο μνημόνιο για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό;».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περνώντας στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να κλέψει τις εντυπώσεις, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι δεν δίνει ελπίδα στον λαό. «Όλα τα συγχωρώ αλλά ότι δημιουργείτε απελπισία και δεν δημιουργείτε ελπίδα, δεν θα σας το συγχωρέσει το λαϊκό κίνημα. Λέτε “μην κάνετε τίποτα. Kαθίστε μέχρι να δούμε καλύτερες μέρες”», σημείωσε ο υπουργός και συνέστησε στον κο Παφίλη να διαβάσει τον τρίτο τόμο του Μάρξ σχετικά με τους σιδερένιους νόμους και τη διαμεσολάβηση της ταξικής πάλης.

Οργισμένη ήρθε η απάντηση του Θανάση Παφίλη, ο οποίος κάλεσε τον κο Τσακαλώτο να είναι πιο σεμνός όταν μιλάει για το ΚΚΕ και κορυφώνοντας την επίθεση εναντίον του, τόνισε: «εμείς δεν προσκυνήσαμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εσείς όχι μόνο την προσκυνήσατε αλλά την υπηρετείτε κιόλας και την ντύνεται με Μαρξιστικό μανδύα. Και λέτε δεν κάνουμε εμείς τίποτα και δεν δίνουμε ελπίδα; Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ θα ήταν νεκροταφείο η Ελλάδα. Ελπίδα δίνουμε. Παραισθήσεις δεν έχουμε και δεν δίνουμε παραισθησιογόνα όπως κάνετε εσείς... που θα άλλαζε η Ευρώπη και θα σκίζατε τα μνημόνια».

Παρότρυνε, δε, από την πλευρά του τον Υπουργό Οικονομικών να διαβάσει τη σελίδα 23 από την «Κριτική του προγράμματος της Γκότα» του Μάρξ, αναφέροντας
Πηγή: skai.gr