Σαλτάρη: Ούτως ή άλλως ως ελεημοσύνη λειτουργούσε το ΕΚΑΣ

Το δρόμο που χάραξε η Ελένη Αυλωνίτου, χαρακτηρίζοντας «φοροφυγάδες» τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα χάσουν το ΕΚΑΣ βάσει των νέων εισοδηματικών κριτηρίων, φαίνεται πως ζήλεψε η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Σαλτάρη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, η κ. Σαλτάρη ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι ορθώς καταργείται το ΕΚΑΣ αφού ήταν «ελεημοσύνη», άρα καλύτερα να μην χορηγείται καθόλου.

«Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση της κ. Σαλτάρη απέσπασε τα ειρωνικά σχόλια πλήθους βουλευτών της αντιπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής, που μετέφρασαν τα όσα είπε τόσο η ίδια όσο κι άλλου κυβερνητικοί βουλευτές ως μια επιχείρηση εξεύρεσης άλλοθι για τα δυσβάσταχτα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή.

Απάντηση της κ. Σαλτάρη

Το γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε απάντηση στο δημοσίευμα του skai.gr, με την οποία διαψεύδει ότι εννοούσε ότι το ΕΚΑΣ συνιστά ελεημοσύνη, και υποστηρίζει πως αναφερόταν μόνο στο 1997 και στην τότε πρόταση του Συνασπισμού.

«Αναφέρθηκα αποκλειστικά στο 1997 και γι αυτό είπα ακριβώς ότι καταψηφίσαμε το 1997 γιατί η επιλογή των τότε κυβερνώντων απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους για χορήγηση επιδόματος αντί για πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων τους ήταν λάθος. Αυτό ακριβώς σημείωνε και ο εισηγητής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στη Βουλή για το θέμα» σημειώνει στην απάντησή της η κ. Σαλτάρη.




Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά