Κλείσιμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά μιλώντας για «τρυφερές σχέσεις» της ΝΔ με τη διαπλοκή

Στην αντεπίθεση προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας βοήθησε στη συγκάλυψη σεξουαλικών παρενοχλήσεων που είχε διαπράξει ο πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέδωσαν τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας στις «αποκαλύψεις για τις ‘τρυφερές’ σχέσεις [του κόμματος] με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό».

Κάνουν λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που την οδηγεί «να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του ‘Πρώτου Θέματος’», το οποίο και δημοσίευσε τη σχετική υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι η υπόθεση είναι «γνωστή» και χρονολογείται από το 2013, πριν την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για προσωπική παρέμβαση συγκάλυψης από πλευράς του κ. Τσίπρα, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για επιστολή που έστειλε τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με την οποία του ζητούσε την αντικατάσταση του πρεσβευτή.

«Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των 'συγκλονιστικών αποκαλύψεων' δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά», καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Πηγή: skai.gr