Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας

Δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο υπουργός, το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις. Αλλά είναι προφανώς κάτι το οποίο εμείς ποτέ δεν πρόκειται να δεχθούμε. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μείωση μισθών.

Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη είπε ότι θα μεγαλώνει όσο αναπτύσσεται η οικονομία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Είπε πάντως ότι κανείς δεν πετάει τη σκούφια του από τη χαρά του από τα μέτρα που παίρνουμε, υπάρχει όμως κατανόηση από τον κόσμο ότι προσπαθούμε να χειριστούμε μία κατάσταση που δεν προκαλέσαμε, αλλά κληρονομήσαμε.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για εκλογές, ενώ σημείωσε ότι τα περί ανασχηματισμού αποτελούν απόφαση του πρωθυπουργού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αναμένεται να μπουν και μη πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, είπε ότι απευθυνόμαστε σε ό,τι ζωντανό έχει η ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας ότι ήδη αρκετοί καθηγητές έχουν αναλάβει υπουργικές θέσεις.

Χαρακτήρισε καλό αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι κλασικά νεοφιλελεύθερος, δηλαδή εντελώς αντίθετος με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ότι πόνταρε λάθος στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πολιτικός που να έχει ποντάρει στο ταμείο και να έχει ωφεληθεί.

Πηγή: skai.gr