ΝΔ: Απάτη, όχι αυταπάτη, η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας την, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Παππά από την Ουάσιγκτον, ότι εξαπάτησε την κοινή γνώμη διαμορφώνοντας ψεύτικο σκηνικό σύγκρουσης με το ΔΝΤ

Παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας («θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεδομένη, γιατί είναι μέρος του προγράμματος, δεν είμαστε εμείς που θέτουμε το θέμα») η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ομολογία.

«Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη», αναφέρει δηκτικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αντίδραση Γεωργιάδη

«Βλέπω το βίντεο του Παππά από την Ουάσιγκτον λέει ότι "η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη...", θυμίζω το σανό που μοιράζανε στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες, ότι εμείς στη ΝΔ στηρίζουμε το Ταμείο και αυτοί ήταν οι λεβέντες που το πολεμάγανε» σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

Πιέσεις στο Ταμείο ασκεί η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να αποδεχθεί τις διαβεβαιώσεις της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «στο μέλλον», αντί για συγκεκριμένη και μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση που επιθυμεί το ΔΝΤ, αναφέρει στο μεταξύ δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Πηγή: skai.gr