Κλείσιμο

Τσίπρας: Θα τα καταφέρουμε - Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι ψέματα

Την άποψη ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

«Περνάμε τον δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά... Θα τα καταφέρουμε, έρχονται καλύτερες ημέρες που τις αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας» διαβεβαίωσε. «Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα» ανέφερε μάλιστα.

«Βρεθήκαμε στην ανάγκη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που εσείς ανάψατε... Aυτοι που μας κατηγορούν για φοροκαταιγίδα και φορολαίλαπα ψηφίσαν από το 2010 μέχρι το 2014 μέτρα 63 δισεκ. ευρώ. Και τολμούν κάποιοι σήμερα να καταστροφολογούν» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σε ποια χώρα ζούσατε τότε εσείς, σε κυβερνήσεις του βουνού που έδιναν παροχές στον ελληνικό λαό;» δήλωσε ειρωνικά απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Θέλετε όλοι να ξεχάσουμε ότι, επί δεκαετίες, τα ταμεία λεηλατήθηκαν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. 

«Ζητήσατε εκλογές χωρίς να έχετε να προσθέσετε τίποτε διαφορετικό» απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και ότι οι περικοπές δαπανών που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα είναι περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως και απολύσεις.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση».

«Το 98% των πολιτών
δεν θα έχουν πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση» διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr