Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Λέτε συνεχώς ψέματα και ψηφίζετε αυτά που δεν θα ψηφίζατε

Για διαρκή ψευδολογία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το ν/σ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. «Λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτο - Άντε και στις παιδικές χαρές... Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες» ανέφερε σκωπτικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού. Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού, όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος» είπε δε. 

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει -και αν θα λάβει- ύστερα από 35 χρόνια». «Είναι ένα ασφαλιστικό που δε διασφαλίζει τις επόμενες γενιές» εκτίμησε.
«Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δε μειώνονται οι συντάξεις. Μα τότε πώς προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δισεκ. Παίρνετε 1.8 δισεκ. από 300.000 ανθρώπους; -Γιατί αυτό είναι το 10% των ασφαλισμένων» διερωτήθηκε.



«Ο Ριζοσπάστης που έχει σταθερά διπλάσια κυκλοφορία από την Αυγή παίρνει συνολικά 60.000 ευρώ ενώ η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος παίρνει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, κατήγγειλε ότι τράπεζες και το ευρύτερο κράτος, οι ΔΕΚΟ, διαφημίζονται στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Μάθαμε ότι το Μαξίμου σταμάτησε τον κ. Δραγασάκη που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθούν, μαζί με τα στοιχεία των τραπεζών και τα στοιχεία των ΔΕΚΟ και του δημοσίου. Το Ποτάμι ζητάει να δημοσιοποιούνται σε μόνιμη βάση οι χορηγίες των ΔΕΚΟ προς τα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού καυτηρίασε τις τροπολογίες της Μεγάλης εβδομάδας και τις προσλήψεις σε γραφεία υπουργών με υψηλούς μισθούς.
Πηγή: skai.gr