Μητσοτάκης: Ν/σ ταφόπλακα για την οικονομία με αύξηση φόρων και εισφορών

«Νομοσχέδιο αχταρμά μέτρων, που μόνο μεταρρύθμιση δεν συνιστούν» και «νομοσχέδιο ταφόπλακα για την οικονομία» χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κατά συρροήν ψέματα και πολιτικό αμοραλισμό, που οδήγησαν σε εκτροχιασμό την οικονομία, δηλώνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ αποτελούν «ρήτρα αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης»

«Πρόκειται για αχρείαστα μέτρα που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι λόγω της αναξιοπιστίας σας, των καθυστερήσεών σας, της ιδεοληψίας σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα χρειαστούν νέα μέτρα (...) Η Ελλάδα απαξιώνεται με κάθε μέρα που περνάει και διολισθαίνει σε failed state με γεωπολιτικές συνέπειες» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός και ο πλέον απαξιωμένος που έχει ταυτιστεί με το λαϊκισμό, τα ψέματα και την πολιτική εξαπάτηση» τόνισε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα ελάχιστα που χρειάζεται η χώρα είναι μείωση φόρων, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, δίκαιη κατανομή βαρών και στοχευμένη μείωση δαπανών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.



Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μείωση συντάξεων από εδώ και στο εξής, δήλωσε ότι οι υφισταμένες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018, έκανε λόγο για οικονομική δολοφονία των νέων ανθρώπων των νέων επιστημόνων και για εμπαιγμό των αγροτών με κατάργηση του ΟΓΑ και φορολόγηση και των βασικών πράσινων και συνδεδεμένων ενισχύσεων.

«Το ν/σ φέρνει μείωση αποδοχών και αύξηση του μισθολογικού κόστους με αύξηση εισφορών, μείωση αφορολογήτου» πρόσθεσε.

«Διεγράφησαν οι κόκκινες γραμμές Τσακαλώτουγια το αφορολόγητο και είναι ακόμη στη θέση του δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί» ανέφερε δε, δηλώνοντας ότι τα μέτρα οδηγούν σε φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη.

Όπως πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ν/σ η «εισφορά αλληλεγγύης γίνεται μόνιμος φόρος... Εμείς είχαμε δεσμευτεί να την καταργήσουμε το 2016». Επίσης σχολίασε ότι η αύξηση φορολόγησης στις ΜμΕ και η αύξηση φόρου στα μερίσματα δίνει κίνητρο για ζημιές και όχι για κέρδη.

«Δεν θα είναι εύκολος δρόμος αυτός που καλούμε τους Έλληνες να ακολουθήσουν, αλλά θα στηρίζεται στην αλήθεια» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας για την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας εκ νέου εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καυτηρίασε μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης «να κάνει δικαστήρια και να βάλει κλούβες των ΜΑΤ» αντί να αξιοποιήσει τουριστικά το μοναδικής φυσικής ομορφιάς, χώρο του beach volley στο Παλαιό Φάληρο στο συνολικό πλαίσιο της αξιοποίησης του νότιου παραλιακού μετώπου, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση.

Δευτερολογία Μητσοτάκη

Στην δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε τις θέσεις του για τις «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε αλήθεια στην ομιλία του στην Βουλή, ούτε για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ούτε όμως και για τις ρυθμίσεις που θα φέρει για τα κόκκινα δάνεια.
Για το χρέος είπε ότι η υπόσχεση για ελάφρυνση υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012. «Αυτή την υπόσχεση που υπήρχε την εξαγοράζετε με 8 δισ. μέτρα. Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν απάντησε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για το χρέος.


Πηγή: skai.gr