Γεννηματά: Είστε επικίνδυνα ανίκανοι - Ικανοί μόνο στην εξαπάτηση

Ολομέτωπη σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με μαθηματικά καταλήψεων εξαπατά όλες τις κοινωνικές ομάδες» και επισήμανε ότι «η παράταξή του ήταν επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση και επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην εξαπάτηση.»

Όπως ανέφερε δηκτικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «παρακολουθούμε την ίδια παράσταση, ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά.. Πόσο κοστίζει αυτή η πολιτική; 12,5 δισεκ. ευρώ περίπου με μέτρα κάβα 3,6 δισ. ευρώ ποσά σκανδαλώδη».

«Στήσατε "κόλπο γκρόσο" για να έρθετε στην εξουσία... Και τα κάνατε μαντάρα. Η σκληρή σας αντιμνημονιακή ρητορική έγινε η επαχθέστερη μνημονιακή πολιτική» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



«Μην ψάχνετε συνενόχους στο ΠΑΣΟΚ», τόνισε η κ. Γεννηματά, και επιτέθηκε σε όσους από το κόμμα της μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «οι μάσκες έπεσαν, και οι πολίτες επιστρέφουν στο χώρο τους -όσο για τους αριβίστες και τους καριερίστες, αυτούς κρατήστε τους, δεν τους θέλουμε πίσω, σας τους χαρίζουμε.»

Η κ. Γεννηματά ειρωνεύτηκε εκ νέου την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου το Σάββατο. «Υποσχεθήκατε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ορίσατε ‘‘κόκκινη γραμμή’’ 9.100 ευρώ κι ο Τσακαλώτος είπε ότι θα παραιτηθεί και καταψηφίσει και τώρα προσπαθείτε να μάς πείτε ότι είναι ‘‘επιτυχία’’ στα 8.600 ευρώ, ο λόγος σας συμβόλαιο κατά τα άλλα και θίγονται οι λιγότερο προνομιούχοι...» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μετά τις 6 το απόγευμα αναμένονται οι ομιλίες και των άλλων πολιτικών αρχηγών.
Πηγή: skai.gr