Πιτέλα: Αφύσικη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

"Αφύσικη" χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

Με δηλώσεις
του στο protothema.gr, ο Ιταλός πολιτικός εξαίρει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το κόμμα “θεμελιώδη και αναντικατάστατο παράγοντα της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών” επιχειρώντας να διαψεύσει έτσι τις φήμες περί δυσαρέσκειας στους κόλπους των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για τη σκληρή κριτική που ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη στην κυβέρνηση.

Ο κ. Πιτέλα επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην θεσμοθέτηση ενός προληπτικού πακέτου μέτρων για το ελληνικό πρόγραμμα. “Μαζί με την ομάδα μου θα αντιταχθούμε στην προσπάθεια του ΔΝΤ και μερικών συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα είναι ο θάνατος μιας χώρας” τονίζει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα για ολοκλήρωση σύντομα της αξιολόγησης και αποκλείει το σενάριο επαναφοράς του Grexit. Όπως τονίζει “υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή αναθεώρηση του προγράμματος. Σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον, ελπίζω ότι κανείς δεν θα παίξει με την φωτιά. Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι τόσο σοβαρή, για να παιχθεί ένα δράμα όπως το περασμένο έτος για Grexit”.

Πηγή: skai.gr