Mητσοτάκης για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την τραγωδία της Marfin: Δεν ξεχνάμε

Να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τους νεκρούς της Marfin ζήτησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν ξέχασε τη συμπλήρωση, σήμερα Πέμπτη, έξι χρόνων από την τραγωδία.

«Πέρασαν 6 χρόνια
από τη δολοφονία των υπαλλήλων της Marfin. Oι οικογένειες των θυμάτων ακόμα περιμένουν δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε μήνυμά του στο Twitter στο οποίο διακρίνονται δύο από τα τραγικά θύματα.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στη Βουλή μεταξύ του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη από το κοινοβούλιο των τραγικών γεγονότων στην Marfin.

«Σας διακόπτω, γιατί πήρατε το λόγο για να μιλήσατε επί της διαδικασίας κι αναφέρετε άλλα πράγματα», είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας και ζήτησε να μην αναγραφούν τα λεγόμενα στα πρακτικά.

«Σας ενοχλεί, αυτή είναι η ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους που κάηκαν» απάντησε ο κ. Βρούτσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαλαούρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «πετάει πυροτεχνήματα για λόγους εντυπωσιασμού».

Για θέατρο εκ της μέρους της ΝΔ έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Nα αποδώσουμε τιμή στη μνήμη των νεκρών της Marfin αλλά αφού το κάνουμε αυτό να κοιτάξουμε ψηλά και να αποδώσουμε και τιμή στους 100.000 αγωνιστές εκείνης της εποχής που άρχισαν τον αγώνα εναντίον της μνημονιακής λαίλαπας», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην τραγωδία που είχε
σημειωθεί το 2010 στη Marfin αναφέρθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τα γεγονότα της Marfin. Είμαστε κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν ξεχνάμε!» σημείωσε στοTwitter.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά των νέων οικονομικών μέτρων, κουκουλοφόροι πετούν βόμβες μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων μία έγκυος γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη τους έξω από το κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου.
Πηγή: skai.gr