Κλείσιμο

Αιχμές Ρήγα κατά των «53»: Να είμαστε όλοι προσεκτικοί

Αιχμές κατά της κίνησης των «53+» άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, με αφορμή νέα παρέμβασή τους στην οποία αναφέρουν ότι «δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό κόμμα, αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί... Στόχος της εσωτερικής τρόικας είναι να πέσει η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι «είναι σεβαστές οι σκέψεις, αλλά έχουμε ομόφωνες αποφάσεις και στην ΠΓ και στην ΚΕ, δεν θα τούς περάσει». «Έχουμε κυβέρνηση τετραετίας που θα φέρει τις απαιτούμενες αλλαγές στον τόπο» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Μπορεί να υπήρξε και μια ολιγωρία από εμάς τον Οκτώβριο, αλλά ήταν μικρή, οι καθυστερήσεις από τους θεσμούς είναι μεγαλύτερες» πρόσθεσε.

«Αν νομίζουν ότι
με πλασματικά στοιχεία μπορούν να πλήξουν τη συμφωνία τότε επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής» δήλωσε ακόμη ο Παναγιώτης Ρήγας.

Έκανε λόγο επίσης για «εμμονή από το ΔΝΤ, που επιμένει σε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Όπως διευκρίνισε το θέμα των μέτρων «κάβα» θα πρέπει να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι εξέχων στέλεχος της κίνησης των «53+» στο κυβερνών κόμμα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φέρεται προβληματισμένος ακόμη και για την παραμονή του στην κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr