Χ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε πίσω από την τρόικα

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ιστορίες» μίλησε το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης. «Το λάθος ήταν ότι δεν μπήκε η Κύπρος σε πρόγραμμα στήριξης την ώρα που έπρεπε», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ διευκρίνισε ωστόσο ότι ήταν «κατάντια που χρειαζόμασταν τα δεκανίκια της τρόικα».

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, σημείωσε ότι «δεν ήταν επιλογή, αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη η απώλεια των καταθέσεων», προσθέτοντας πως η Κύπρος βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα όταν ανέλαβα το υπουργείο επαρκούσαν για έναν μήνα», είπε. Υπογράμμισε ότι εάν η Κύπρος έμπαινε σε πρόγραμμα στήριξης την άνοιξη του 2011, αντί για το 2013, δεν θα χρειαζόταν να γίνει το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είχε τη σιωπηρή ανοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ότι «υπήρχαν στιγμές που η Λευκωσία διαφώνησε με την τρόικα».

Όπως είπε, το σημαντικό δεν είναι ότι η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο, αλλά το πως βγήκε ενώ είχε επιστρέψει η ανάπτυξη. Εξέφρασε παράλληλα την ανάγκη διατήρησης ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας του. 

Πηγή: skai.gr