Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για το προσφυγικό

Eγκρίθηκε επί της αρχής από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, εν μέσω πυρών της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. 

Εκτός από τα βέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δριμεία κριτική άσκησαν, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, επιφύλαξη να τοποθετηθούν την Παρασκευή στην Ολομέλεια εξέφρασαν η Ν.Δ. και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Βίτσας, κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, απάντησε και σε όσους εγκαλούν την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζοντας πως η γειτονική FYROM και άλλες βαλκανικές χώρες είναι εκείνες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των προσφύγων και αναρωτήθηκε «πως γίνεται να υπάρχουν Έλληνες βουλευτές που εγκαλούν την ελληνική κυβέρνηση για κάτι τέτοιο;».

Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα της Βουλής, «πλην ενός», όπως είπε χαρακτηριστικά, να ψηφίσουν τουλάχιστον επί της αρχής το νομοσχέδιο, το οποίο, «επιλύει σημαντικά προβλήματα», όπως το ότι προσφέρει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να χρηματοδοτήσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

Πηγή: skai.gr