Κλείσιμο

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Μάρδα και Μπαλαούρα: Να υπάρχει προσοχή από όλους

Τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα και του Μάκη Μπαλαούρα για «πρόσφυγες/ επενδυτές» και αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» αντίστοιχα.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους, ώστε αφενός να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις, αφετέρου να μην πλήττεται η συνολική πολιτική της κυβέρνησης» διαμήνυαν κυβερνητικά στελέχη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποστέλλοντας μήνυμα στους δύο υπουργούς αλλά και σε όσα στελέχη κάνουν παρόμοιες δηλώσεις που προκαλούν θόρυβο σε ΜΜΕ και κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του κ. Μπαλαούρα («δεν έχω πρόβλημα με το όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια») από το Μαξίμου σχολίαζαν χαρακτηριστικά «δεν δημιουργείται θέμα με τους ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο Μπαλαούρας δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του.»

Όπως διευκρίνιζαν οι
πηγές, η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας - σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων «είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη.» Τα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν ακόμη ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής».

Σε ό,τι αφορά τον αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα οι κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι «όσα είπε για τους επενδυτές-πρόσφυγες «είναι προσωπική του άποψη και δεν αποτελεί ζήτημα κεντρικής πολιτικής».

Στο πλαίσιο αυτό, παρέπεμπαν και σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Πηγή: skai.gr