Μπαλάφας: Μεγάλη διπλή διπλωματική επιτυχία η συμφωνία

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σήμερα στο Mega τόνισε μεταξύ άλλων πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη θα συνεχίσουν να ζουν εκεί και το ζήτημα δεν θα λυθεί.

Αναλυτικά ο κύριος Μπαλάφας χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία μεγάλη διπλωματική επιτυχία σε δύο μέτωπα και υπογράμμισε πως τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ειδομένη ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: "Υπάρχει συμφωνία με την Ε.Ε να μην υπάρξουν δομές φιλοξενίας στην Ειδομένη.Όσοι πρόσφυγες ειναι στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα μας για κάποιο χρονικο διάστημα. Η Ειδομένη δεν θα λυθεί, οι πρόσφυγες που μένουν εκεί θα συνεχίσουν να μένουν στην περιοχή".

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης με την υπόθεση Μουζάλα - Καμμένου ο κύριος Μπαλάφας πήρε θέση υπέρ του κυρίου Μουζάλα σημειώνοντας: "Θα βρεθεί στο ζήτημα Μουζάλα μια χρυσή τομή. Ο Μουζάλας πρέπει και μπορεί να παραμείνει στη θέση του.Τα περί ανασχηματισμού είναι προνόμιο του πρωθυπουργού".

κλείνοντας ο κύριος Μπαλάφας αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα και τη συμφωνία με τους θεσμούς σημειώνοντας: "Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα.Το θετικό είναι ότι μέχρι χθες λέγανε να αυξήσουνε οι εργοδότες τις εισφορές αλλά τελικά συμφώνησαν μαζί μας".
Πηγή: skai.gr