Φίτσο: Η Ελλάδα πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ (upd)

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, εξαπολύοντας νέα επίθεση εναντίον της χώρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hospodarske noviny.

Την αποκλειστική ευθύνη επιρρίπτει ο Ρόμπερτ Φίτσο στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα». 

Εξάλλου την Τρίτη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της χώρας από το Σένγκεν, λέγοντας ότι «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» και προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Για τακτικές εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής έκανε λόγο από πλευράς του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας:

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε για να καταλήξει:

«Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη». 

ΝΔ: Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υπονομευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχολιάζοντας το απόγευμα της Τετάρτης τις δηλώσεις Φίτσο σε βάρος της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι:
 
«Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες».
 
«Εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης», τόνισε ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για ανικανότητα:
 
«Ας αναλογιστεί σοβαρά η Κυβέρνηση τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας».


Πηγή: skai.gr