Δραγασάκης για προσφυγικό: Να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα

Την ανάγκη η Ελλάδα να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, επισήμανε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Δραγασάκης η προσφυγική κρίση και η ανασυγκρότηση της χώρας συνιστούν ιστορικό στοίχημα για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η κρίση καθιστά αναγκαία την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο, για την ελάφρυνση του χρέους που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του ενεστώτος έτους. «Το προσφυγικό κάνει ακόμα πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα το παράλληλο πρόγραμμα» είπε.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, υποχρέωση της Ελλάδας με βάση το πρόγραμμα είναι να λάβει μέτρα 1% του ΑΕΠ το 2016 ώστε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 βάσει της συμφωνίας. «Όσα έπρεπε να γίνουν για την πρώτη αξιολόγηση έχουν γίνει» ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος
της κυβέρνησης άφησε αιχμές και για τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση έγκειται στη σιωπή του άλλου», μετά τις νέες απαιτήσεις του Ταμείου για μέτρα ύψους 9 δισεκ. ευρώ. «Νέα μέτρα θα σημάνουν έναν νέο γύρο ύφεσης. Το θέλει κανείς αυτό;» διερωτήθηκε.

«Η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη» διεμήνυσε νωρίτερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Φόρουμ. 
Πηγή: skai.gr