Θεοδωράκης: Καθεστωτική συμπεριφορά κυβέρνησης - Θετικός στην πρόταση Γεννηματά

Θετικός στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύμπραξη και του Ποτάμιου σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα εμφανίστηκε την Κυριακή με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχτεί και η πλευρά της δημοκρατικής συμπαράταξης τους πέντε προγραμματικούς άξονες που βάζει ο ίδιος στο τραπέζι. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εφόσον η συμφωνία προχωρήσει θα διεκδικήσει και την ηγεσία του νέου σχήματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε και επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «οι κυβερνώντες έχουν συμπεριφορά καθεστώτος» 

«Καθρέφτης του μεγάλου προβλήματος είναι το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, το πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Δρίτσας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έκαναν λάθη, αλλά η τελική ευθύνη είναι των εδώ κυβερνήσεων. Ποιος να εμπιστευθεί τον Τσίπρα που εμπιστεύθηκε το ασφαλιστικό σε έναν ηθοποιό;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στον Παύλο Χαϊκάλη.

«Ο πολιτικός που ανεβαίνει στο τρακτέρ και υπόσχεται πράγματα είναι καραγκιόζης... Δεν θα γίνω καραγκιόζης» ξεκαθάρισε, αφήνοντας αιχμές και για τον πρωθυπουργό.

Ασφαλιστικό 

«Για να φύγει η χώρα στην ανάπτυξη πρέπει να έχει παραγωγή, που θα συνδέσει με το τουριστικό προϊόν. Ποια είναι η πρότασή τους για το ασφαλιστικό; Αυτοί που θα δουλεύουν θα πληρώνουν αυτούς που δεν δουλεύουν;» σχολίασε

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η χώρα χρειάζεται πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά όχι του Πολ Τόμσεν. «Είμαστε υπέρ του συστήματος των τριών πυλώνων. Σε όλη την Ευρώπη δίνουν κίνητρα για αυτό το σύστημα» διευκρίνισε.

«Συνομιλητής τα Σκόπια» 

Όσον αφορά το προσφυγικό, παρατήρησε ότι «δεν το λύνουμε, και δίνουμε μετοχές σε αντιπάλους της χώρας, όπως τα Σκόπια. «Η κυβέρνηση έκανε συνομιλητή για το μεταναστευτικό-προσφυγικό τα Σκόπια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ακόμη ότι «έπρεπε από την αρχή να τεθεί επικεφαλής, ένας υπερυπουργός κάποιος αρμόδιος που γνωρίζει το πρόβλημα». 

«Να αναλάβει την ευθύνη για χερσαία και θαλάσσια σύνορα η Frontex. Το ΝΑΤΟ να αναλάβει ευθύνες στα τουρκικά παράλια» πρότεινε επίσης. 

«Όχι στους παλαιοαγρότες»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε 13% φόρο στις ομάδες συνεταιρισμών, διευκρινίζοντας ότι οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται με βάση την παραγωγή τους. Όπως τόνισε, οι νέοι παραγωγοί είναι αδικημένοι.

«Το μέλλον της αγροτιάς δεν είναι ο παλαιοαγρότης που επέβαλαν ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ... Αν η παραγωγή δεν επιστρέψει στο ελληνικό χωράφι θα ζούμε πάντα με δανεικά» υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr