«Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή των ΜΑΤ να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες;»

«Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή των ΜΑΤ να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες;» αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην σκληρή απάντηση της η ΝΔ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε και ότι συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του.

Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει "έξω από το δωμάτιο", ενώ την ίδια ώρα, "μέσα", άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας.

Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις "κάτω από το τραπέζι", δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του».

Η ανακοίνωση της ΝΔ κλείνει λέγοντας: «Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος. Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;».

Και την οργή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού πως η Νέα Δημοκρατία διαπράττει «θεσμική εκτροπή» με την στάση της στο ζήτημα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κύριος Γεωργιάδης, με δήλωσή του στο Twitter έγραψε: «Τολμά να μιλάει για θεσμική εκτροπή ο άνθρωπος που αξιοποίησε την εκλογή του ΠτΔ για να ρίξει την εκλεγμένη Κυβέρνηση!», αναφερόμενος στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, προκαλώντας τις πρόωρες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ
σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε κουβέντα και ότι επανέλαβε αυτά που πάντα λέει.

Το ΠΑΣΟΚ λέει επίσης ότι ο κος Τσίπρας έχει εμμονή στις αδιέξοδες προτάσεις που αποδομούν το Ασφαλιστικό και ότι προκαλεί για διάλογο χωρίς περιεχόμενο και κούφια λόγια την ώρα που τα αδιέξοδα για την οικονομία και την χώρα εντείνονται.

«'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ο πρωθυπουργός, κάτω από την παλλαϊκή κατακραυγή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησής του, επανέφερε το διάλογο-απάτη για να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 

Ο κ. Τσίπρας «επανέφερε τη γνωστή άθλια λογική των υποκινούμενων αγώνων, προσπαθώντας μάλιστα να τους συνδέσει με τη νέα αναδιανομή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που κάνει η κυβέρνησή του, σε παλιά και νέα τζάκια, επιβεβαίωσε την υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ και τα κόμματα, των οποίων συνεχίζει το έργο και που αγκαλιά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αγκαλιά στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, το σάπιο κράτος τους» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Απέναντι σε όλους αυτούς είναι οι αγωνιζόμενοι εργάτες, οι αγρότες, οι αυταπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες, είναι το ΚΚΕ που στηρίζει το δίκιο τους», όπως καταλήγει ο επικεφαλής του ΚΚΕ. 

Την δική του απάντηση στα λεγόμενα του Πρωθυπουργού έδωσε και το Ποτάμι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται «Ο Τσίπρας σπέρνει σκιάχτρα σε όλη χώρα. Είναι προφανές ότι θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία. Εχθρός υπάρχει αλλά είναι ο ίδιος και οι υπουργοί του γατζωμένοι στις καρέκλες κινούν τα νήματα και στην Ευρώπη κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι. Δεν έχουν σχέδιο και σπρώχνουν τη χώρα σε νέα παρακμή». 

«Ενώ όλη η κοινωνία είναι αντίθετη, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία. Έτσι φέρονται οι τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ένωση Κεντρώων σε σχολιασμό της σχετικά με την ομιλία Τσίπρα. 

Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων λέει αναλυτικά: «Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετη όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία. Όμως η Ένωση Κεντρώων του θυμίζει ότι έτσι φέρονται οι Τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν».
Πηγή: skai.gr