Μπαλτάκος: Συζητήσεις για κόμμα δεξιά της ΝΔ – Όχι πολιτικός ο επικεφαλής

Προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού δεξιά της ΝΔ αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Μπαλτάκος. «Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο» δήλωσε, προτείνοντας δε ως επικεφαλής του και τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη.

«Ένας απ’ αυτούς που θα μπορούσε να είναι επικεφαλής θα μπορούσε να είναι ο Φράγκος Φραγκούλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος, ενώ εκτίμησε ότι το κόμμα αυτό μπορεί να λάβει ποσοστό 10 με 12%.

«Ο κ. Μητσοτάκης κινείται
αποφασιστικά προς το κέντρο, υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί αμιγώς δεξιό κόμμα όπως στην Ιταλία, τη Γερμανία, ή τη Γαλλία» εξήγησε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Αν υπάρξει αυτή η σύμπνοια βεβαίως θα γίνει το κόμμα» επισήμανε.

Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα αυτό θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, αλλά απέκλεισε συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς. «Είναι δεξιό κόμμα ο Καμμένος, αλλά έχει πολύ μικρό ποσοστό» σημείωσε.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι στην άκρα Δεξιά, πιστεύω ότι είναι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και θέλουν να εκδικηθούν» υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

«Ο λαός δεν μπορεί ποτέ να έχει άδικο, όπως δεν έχει και ο πελάτης, ψηφίζουν αυτοί που θέλουν για να το ψηφίζουν φταίνε τα κόμματα και ιδιαίτερα η ΝΔ που δεν τους δίνει άλλη επιλογή» πρόσθεσε.

«Οι ακροαριστεροί γιατί ψηφίζουν, η 17 Νοέμβρη δεν σκότωσε τόσους ανθρώπους; Υπάρχουν συμπάθειες για την 17Ν, δεν είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ Μπαλαούρας) ότι ‘έχει ανθρώπινο χαρακτήρα αυτό που κάνει’;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλτάκος.

Μάλιστα, για την εγγραφή του διαλόγου του με τον Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε ότι το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε ότι ήταν νόμιμη.
Πηγή: skai.gr