Κλείσιμο

Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου(!)

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί ήδη η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα ότι «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου το οποίο όμως ήταν λαθεμένο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επίμαχες δηλώσεις στο Βήμα FM κληθείς να σχολιάσει το κατέβασμα της βασισμένης στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «η ισορροπία του Nash».

«Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» σημείωσε ο κ. Μπαλαούρας.

«Τα μέλη της
17Ν είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία...» επιχείρησε να εξηγήσει.

«Τα μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» σχολίασε ακόμη…

Όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι «στοχευμένες» δολοφονίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε «αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Όσον αφορά το αν «υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία» ο κ. Μπαλαούρας απάντησε «όχι», αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως «πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων...».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάζουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται».

«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ρωτήθηκε ακόμη ο βουλευτής «όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου...».

Θλιβερή εξέλιξη χαρακτήρισαν από την πλευρά τους, τόσο ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑτη ματαίωση της παράστασης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από τους συγγενείς των θυμάτων.

Για διαστρέβλωσή των δηλώσεών του κάνει λόγο ο Μάκης Μπαλαούρας, την οποία μάλιστα αποδίδει σε σκοπιμότητες, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να πληγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής».
Πηγή: skai.gr