Μητσοτάκης - Γεννηματά συμφώνησαν σε οργανωμένο διάλογο της αντιπολίτευσης εναντίον του λαϊκισμού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παρά την "άβυσσο" που χωρίζει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δύο αρχηγοί φαίνεται ότι μπορούν να συμφωνήσουν στο ότι υπάρχει ανάγκη συνεννόησης της αντιπολίτευσης «κατά του λαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». 

«Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διαφορές που έχουμε ιδεολογικά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης ενώ η Φώφη Γεννηματά, αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές τους «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητήματα». Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.

«Να μην βρεθεί η χώρα ξανά στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015» πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά η οποία χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα ακουστούν οι απόψεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή.
 
Για τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τους εξοντώνουν αλλά παρακάλεσε τους αγρότες «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις».
 
«Χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θέμα – απάντησε ο αρχηγός της ΝΔ. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νόμου». 

«Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά διαπίστωσαν εξάλλου την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας για το προωθούμενο ασφαλιστικό αλλά και την συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και ιδίως των ΜμΕ.

Ασχολίαστες δεν έμειναν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στον ΣΚΑΪ: η κυρία Γεννηματά προανήγγειλε την αποστολή επιστολής - ακόμη και εντός της ημέρας - στους πολιτικούς αρχηγούς όπου θα τους επισημαίνει την ανάγκη σύστασης της εξεταστικής επιτροπής που έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το πώς έφτασε η χώρα στα μνημόνια και τη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας από την είσοδό της στην Ευρωζώνη έως σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκη επιφυλάχθηκε να απαντήσει, υπενθυμίζοντας ότι είχε επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015. «Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης. Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.
 
Ακολουθεί η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Πηγή: skai.gr